We weten allemaal dat een lekker, warm bad een geweldige manier kan zijn om te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag. Maar als je je badkamer als een echt kuuroord wilt laten aanvoelen, zijn er een paar eenvoudige veranderingen die je kunt aanbrengen waardoor hij echt tot leven komt. Dit is hoe.

Maak de ruimte grondig schoon

Begin met het schoonmaken van vuil of stof van de oppervlakken en armaturen in je badkamer, zodat hij fris en uitnodigend aanvoelt. Vergeet niet schoon te maken achter het toilet, onder de wastafel waar zich haar ophoopt, en overal waar zichtbaar vuil zit. Dit is vooral belangrijk als je vlekken van hard water op de voering van je douchegordijn hebt, want dit wordt alleen maar erger naarmate de tijd verstrijkt.

Zorg voor achtergrondmuziek

Denk je aan een wellness spa, dan denk je aan zachte Oosterse muziek. En als je van je badkamer écht een ontspannende ruimte wilt maken, dan is het toevoegen van rustgevende muziek volgens ons een absolute must-have. Installeer bijvoorbeeld een Sonos speaker in de hoek van de badkamer om altijd en overal de muziek in je nieuwe home-spa te kunnen controleren. Sterker nog: je kunt dan zelfs vanuit je bad verzoeknummertjes aanvragen zonder je telefoon ook maar aan te hoeven raken. Heerlijk, toch?

Vervang oude badkameraccessoires

Als je badkamer er saai en rommelig uit ziet, overweeg dan de aankoop van een paar nieuwe accessoires om je te helpen je ontspannen te voelen. Koop bijvoorbeeld een tandenborstelhouder dat dezelfde stijl heeft als je andere badkameraccessoires. Je kunt ook bestaande accessoires vervangen door voorwerpen in een vergelijkbare kleur om alles een samenhangende uitstraling te geven. Of koop eenvoudig een matchende set voor al je accessoires, inclusief zeepbakjes of WC rolhouder. Je zult snel zien dat matchende kleuren en elementen ontzettend veel kunnen doen voor de sfeer van je badkamer – wat je stijl ook is.

Bepaal de sfeer met verlichting

Verlichting kan, net als kleur, de sfeer van de omgeving enorm beïnvloeden, dus als je de juiste verlichting voor je badkamer kiest, kan deze eruitzien en aanvoelen als een echte luxe spa. Spa’s gebruiken kaarslicht om een ​​rustgevende sfeer te creëren. Gebruik deze techniek dus ook in je eigen badkamer. Investeer bijvoorbeeld in gedempte lampen die gedimd kunnen worden. Lichtdimmers kunnen worden toegepast om de perfecte omgeving in uw spabadkamer te creëren. Ook het toevoegen van spots onder je kastjes en randen kan voor een heerlijke sfeer zorgen.

Kalmerende geuren toevoegen

Als je ooit in een spa bent geweest, weet je dat geuren een grote rol spelen in de beleving. Van lavendel tot eucalyptus, van jasmijn tot munt, elke geur roept een bepaalde emotionele reactie op van vrede, rust of genezing. Elke geur die een positief effect heeft op je centrale zenuwstelsel, is  perfect om een spa-ervaring te evenaren. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, kun je een ontspannende etherische oliemelange en een diffuser kopen om de volledige spa-ervaring te krijgen. Kaarsen zijn de meest voor de hand liggende keuze als het gaat om het verwerken van geuren in een ruimte. En ze fungeren ook nog eens als extra lichtbron in de kamer!