Wil je je toiletruimte een opfrisbeurt geven, maar weet je niet precies hoe? Geen probleem! In dit artikel geven we je 7 creatieve ideeën voor het pimpen van je toiletruimte. Van een nieuw verfje tot aan leuke accessoires: met deze tips zet je je toilet in no-time om in een fris en aantrekkelijk geheel.

1. Verf de muren

Een frisse verflaag is altijd een goed idee om je toiletruimte een opfrisbeurt te geven. Kies voor een rustige, natuurlijke kleur die je makkelijk kunt combineren met andere elementen in de ruimte.

2. Hang iets leuks aan de muur

Een leuk schilderij of fotolijst aan de muur geeft je toiletruimte meteen een heel andere uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een mooie landschapsfoto of een abstract kunstwerk dat perfect bij de rest van je inrichting past. Het is ook altijd een leuk idee om een tegeltje op te hangen (of meerdere) met een inspirerende quote. Ook leuk om aan iemand te geven die net in een nieuw huis is gaan wonen. Een tegeltje bedrukken kun je overigens gemakkelijk online laten doen. Je hoeft er dus niet de deur voor uit. 

3. Voeg een paar leuke accessoires toe

Met een paar leuke accessoires kun je je toiletruimte helemaal afmaken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vaas met een bos bloemen, een paar schelpen of een leuk kandelaar. Laat je creativiteit de vrije loop en kies accessoires die perfect bij jouw stijl passen. Om het naar het toilet gaan voor de kinderen ook wat gezelliger te maken kun je een leuk stuk houten speelgoed neerzetten op een plankje met daarnaast een foto van hem/haar. 

Leg een leuk kleedje neer

Een leuk kleedje op de vloer geeft je toiletruimte meteen een heel andere uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een rustig, effen kleedje of ga voor een vrolijk, kleurig exemplaar.

5. Hang een leuk gordijntje voor het raam

Een leuk gordijn voor het raam is niet alleen praktisch, maar geeft je toilet ook wat meer privacy. Je wilt tenslotte geen pottenkijkers als je eventjes rustig zit in het kleinste kamertje van het huis.

6. Koop nieuwe handdoeken

Nieuwe handdoeken in een leuk design zijn niet alleen praktisch, maar geven je toiletruimte meteen een heel andere uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een paar handdoeken met een leuk dessin of ga voor een effen kleur die perfect bij de rest van je inrichting past. 

7. Zorg voor een lekker geurtje

Een lekker geurtje in je toiletruimte is altijd fijn! Denk bijvoorbeeld aan een diffuser met een lekkere, ontspannende geur of een paar parfumsticks in een leuk design. Dit ruikt allemaal een stuk lekkerder dan de standaard luchtverfrissers uit het schap van de supermarkt en het ziet er ook nog eens een stuk gezelliger uit!