Wanneer het slot van een deur van  jouw huis kapot is, kan je ervoor kunnen kiezen om het zelf te repareren of vervangen. Je bespaart hierdoor op de kosten voor het inhuren van een slotenmaker, zo betaal je geen voorrijkosten en heb je niet te maken met een uurtarief. Het nadeel is dan weer wel dat je niet de kennis en expertise van een slotenmaker krijgt. Ook moet je zelf op zoek gaan naar het juiste materiaal en moet je onderzoek doen naar de kwaliteit van het slot. Heb je geen zin in gedoe, dan kun je het beste een slotenmaker inschakelen. 

Wanneer laat je een slotenmaker komen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je op zoek gaat naar slotenmakers in de regio. Een van de eerste redenen kan zijn dat de slotenmaker de voordeur open maakt nadat je per ongeluk jouw sleutels binnen hebt laten liggen of jouw sleutels bent verloren. Ook wanneer je de sleutels bent vergeten kan je de slotenmaker bellen. Een slotenmaker kan gemakkelijk een reservesleutel bijmaken.

Repareren of vervangen?

Een slotenmaker kun je ook inschakelen op moment dat je slot niet meer naar behoren werkt. Je wilt voorkomen dat je een keer je sleutel afbreekt in het slot omdat het slot niet meer goed werkt. Een minder goed functionerend slot hoeft nog niet altijd te betekenen dat een slot ook vervangen moet worden. Vaak kan een slotenmaker ook een reparatie uitvoeren waardoor het slot weer goed werkt. Zo kan het voorkomen dat het slot roestig is geworden, vervuild is, of dat er een mechanisch probleem is. Kan de slotenmaker het gemakkelijk verhelpen? Dan zal hij het slot repareren in plaats van vervangen. Wanneer het slot door ouderdom is beschadigd of niet meer voldoet aan de huidige veiligheidseisen kan de slotenmaker ook het slot vervangen.  

Inbraakpreventie 

Daarnaast kun je een slotenmaker inhuren om een nieuw slot te installeren na een inbraak. Bij een inbraak is er vaak veel schade aan jouw (voor)deur en/of slot. Vaak moet er bij inbraakschade een compleet nieuw slot in jouw deur komen. Dit kan de slotenmaker snel voor je regelen zodat je daarna je huis weer veilig op slot kan doen. Ook is het mogelijk dat deze sloten voorzien zijn van een keurmerk van de politie. Deze sloten zijn van de beste kwaliteit en kunnen jouw veiligheid garanderen. Daarnaast kun je ook een beroep doen op een slotenmaker bij inbraakpreventie of deurbeveiliging. Sommige slotenmakers in de regio bieden ook producten zoals camerabewaking aan. In combinatie met nieuwe stevige sloten kun jij zo veilig wonen.