De slaapkamer is misschien wel de belangrijkste plek in je huis. Hier kom je tot rust na een zware dag en hier zorg je ervoor dat je er de volgende dag weer tegenaan kunt. Tegelijkertijd is de slaapkamer ook de meest ondergewaardeerde plek in huis “als er maar een bed staat”. Maar is dat zo? Heb je aan alleen een bed genoeg?

Zorg dat je slaapkamer veilig voelt

Dat klinkt misschien een beetje dramatisch, maar je bent in je slaap op je kwetsbaarst. En dus kun je er maar beter voor zorgen dat je je echt op je gemak voelt in je slaapkamer. Dit doe je vooral door er geen troep van te maken en door de juiste kleuren te kiezen voor de aankleding. Is het mogelijk om je kledingkast in een andere kamer te zetten? Doe dat dan! Heb je een thuiswerkplek nodig? Probeer deze niet in de slaapkamer te creëren. Zorg ervoor dat je slaapkamer rust uitstraalt, ook overdag.

Zorg dat het echt donker kan worden

Nu de dagen weer langer worden merk je het al snel. Je komt minder snel in slaap en je wordt vroeger wakker door al het licht dat binnenkomt. Natuurlijk is het fijn dat het zonnetje weer schijnt, maar in de slaapkamer, als je wilt/moet slapen, is het juist weer geen goed idee. Kies daarom de juiste gordijnen voor de slaapkamer. Gordijnen die echt goed het daglicht buiten houden. Het is helemaal niet gezegd dat je altijd voor overgordijnen moet gaan. Laat, bijvoorbeeld, een rolgordijn op maat maken en zorg er op die manier voor dat de zon buiten blijft. Ga je wel voor overgordijnen? Kies dan voor velours gordijnen.

Wat is het voordeel van velours gordijnen?

Deze gordijnen zijn, in welke kleur je ze ook bestelt en op maat laat maken, van nature al 80-95% lichtdicht. Dat wil zeggen dat je ze, ook zonder voering al goed kunt gebruiken om het daglicht buiten te houden. Het grote voordeel van velours gordijnen is dat de stof dermate dicht is, dat je er gemakkelijk een voering achter kunt laten plaatsen. Dit doet niets af aan de charme van de gordijnen, maar zorgt er wel voor dat het 100% donker wordt in je slaapkamer.

Kies een fijn bed

Niet ieder bed is geschikt voor iedereen. Het bed waar jij lekker op ligt kan voor een ander een drama zijn voor de rug. Kies dus weloverwogen een bed waar jij lekker in ligt en waar jij ontspannen in kunt slapen en uitgerust uit op kunt staan. Online een bed en een matras bestellen lijkt misschien een goed idee, maar niets is minder waar. Je wilt het matras testen en er informatie over ontvangen van een echte expert. Neem daar de tijd voor!