De badkamer; je start en eindigd er vaak je dag. Toch gek dat er in veel huizen niet veel aandacht aan besteedt wordt. Zo is het vaak de laatste ruimte die mensen aanpakken wanneer ze hun huis gaan verbouwen. Dit omdat het verbouwen van je badkamer vaak een hoge kostenpost met zich meeneemt. Toch kun je badkamer een upgrade geven zonder te verbouwen? Wij geven je drie tips. 

1. De zwarte kraan

Razend populair is hij; de zwarte kraan. En wij snappen wel waarom. Een zwarte kraan zorgt namelijk voor een hele andere look in je badkamer; stoer maar ook erg chique. Door de kranen in je badkamer te vervangen geef je je badkamer meteen een upgrade. Ga jij voor een industriële look of hou je van hotel chique, de zwarte kraan is altijd een goede keuze. 

En vervang niet alleen de wastafelkraan voor een zwarte wastafelkraan, maar neem ook de rest mee. Kies bijvoorbeeld ook voor een mooie zwarte badkraan of zwarte douchekop. Zo trek je de stijl meteen door in je hele badkamer. Een bijzonder en stijlvol resultaat gegarandeerd! 

2. Badkameraccessoires in een andere interieurstijl

Veel badkamers hebben een basic tegel en afwerking. De stijl van een badkamer creëer je met accessoires. Zo zorgt een grote barok spiegel voor een hele andere look dan een grote ronde spiegel met zwarte rand. Daarom is het erg leuk om te experimenteren met diverse badkameraccessoires. Kies bijvoorbeeld een handdoekrek of -haakje, zeeppompje, deurstop, toiletrolhouder in een andere kleur. Of kies voor een opvallende toiletborstel en bijbehorende houder etc. 

Durf jij experimenteren met diverse kleuren en stijlen? Ga je voor die zwarte kraan uit tip één? Combineer deze dan met een zwarte toiletrolhouder en toiletborstel voor een strakke look. Maak je badkamer daarnaast af met een mooie riete wasmand en kies voor persoonlijke spulletjes om je badkamer helemaal eigen te maken. Zo heeft je badkamer met een paar aanpassingen een hele andere uitstraling. 

3. Maak het af met planten

Wij houden van planten, ook in de badkamer. Toch zien we dat de badkamer vaak geen planten heeft. Zonden want een beetje groen de badkamer al gauw tropisch laten aanvoelen. Ga jij voor een urban jungle in jouw badkamer? Kies dan voor planten die geschikt zijn voor vochtige en donkerdere kamers. Ga bijvoorbeeld voor de scindapsus, bromelia, vrouwentong of orchidee. 

Wij hopen dat je met deze drie tips inziet dat het veranderen van je badkamer heel makkelijk gaat, ook wanneer je het budget of de tijd voor een verbouwing niet hebt. Welke tip ga jij als eerste toepassen?