Het is de droom van ieder kind: een thuisbioscoop! Ongestoord films kijken op het witte doek wanneer je maar wilt. Je hebt besloten om de rommelkamer om te toveren in een bioscoop, maar waar moet je beginnen? In dit artikel beschrijven we vijf onderdelen die niet mogen ontbreken in je zelfgemaakte thuisbioscoop. Je leest ze hieronder!

Comfortabele bioscoopstoelen

Als je denkt aan een bioscoop, dan denk je aan van die comfortabele rode bioscoopstoelen. Heerlijk onderuitgezakt kijken naar je favoriete film met popcorn in de ene hand en een lekker drankje in de ander. Kortom, goede bioscoopstoelen mogen zeker niet ontbreken in jouw bioscoop. Op sites als Marktplaats staan vaak goede tweedehands bioscoopstoelen aangeboden. Zo bespaar je ook nog eens op de kosten. 

Geluid van topkwaliteit

Misschien wel het beste aan films kijken in de bioscoop, is de beleving van het geluid. Door de goede speakers in een bioscoop komt alles wat in de film gebeurt nog intenser binnen. Een goede set speakers mag dus ook in jouw thuisbioscoop niet ontbreken. Zorg ervoor dat alle speakers aan elkaar verbonden zijn en je ze verdeelt over de gehele kamer. Zo zorg je dat geluid van alle kanten komt en je optimaal geniet van de film.

Kies de juiste beamer

Voor een echte bioscoopervaring wil je natuurlijk je films kijken op het witte doek. Hiervoor heb je een projectiescherm en een goede beamer nodig. In de wereld van beamers zijn er heel veel soorten waar je uit kunt kiezen. Het kiezen van een beamer hangt af van de grootte van je thuisbioscoop. Heb je een kleine kamer? Kies dan voor een short throw beamer. Deze kun je al op een meter afstand van je projectiescherm hangen. Wil je een beamer die niet heel erg opvalt? Kies dan voor een mini beamer. Deze neemt weinig ruimte in beslag en is ook nog eens makkelijk mee te nemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Zorg voor goede isolatie

Als je een film aan het kijken bent wil je het liefst niet gestoord worden. Je wilt niet dat het geluid van buiten of de kamer ernaast je filmervaring verstoort. Een goede geluidsisolatie zorgt ervoor dat je ongestoord kan genieten van je favoriete films. Je kunt je ruimte al eenvoudig isoleren door akoestisch isolatiemateriaal aan te schaffen. Deze breng je eenvoudig aan op de muren en zorgen er op deze manier voor dat je niet gestoord zult worden door geluid van buitenaf.

Last but not least: popcorn!

Om de echte bioscoopervaring naar je huis te brengen, kan popcorn natuurlijk niet ontbreken. Heb je nog ruimte over in je budget? Overweeg dan om een popcornmachine aan te schaffen. Naast dat het heel leuk staat in je bioscoop, is popcorn natuurlijk erg lekker. Je kunt kiezen om een nieuwe machine te kopen. Maar ook voor het kopen van een popcornmachine kan een bezoekje aan Marktplaats geen kwaad. 

We hopen je zo genoeg inspiratie te hebben gegeven voor het maken van een thuisbioscoop. We wensen je alvast veel kijkplezier!