Badkamermeubels zijn de laatste paar jaar sterk geëvolueerd. Om maar een paar trends te noemen die we gezien hebben, was er in de loop van de afgelopen jaren een toename van badmeubels met geïntegreerde wastafels en kasten. Er is ook een toegenomen gebruik van marmer voor werkbladen en vloeren, en van meer ruimtebesparende ontwerpen die minder plaats innemen dan hun voorgangers. Dit zijn maar enkele voorbeelden van recente veranderingen in de vormgeving van badkamermeubels. Laten we eens kijken naar vijf badkamermeubeltrends waarvan verwacht wordt dat ze hee komende jaar in populariteit zullen toenemen.

1. Strakke lijnen voor elegante eenvoud

Een van de gemakkelijkste manieren om je badkamer er strak en verfijnd uit te laten zien is door strakke lijnen te gebruiken langs de randen van je meubelstukken. Je kunt kiezen uit strakke voorwerpen die helemaal van glas of metaal zijn, of voor massief houten kasten die in geometrische vormen zijn gezaagd . Zelfs hoge badkamermeubels met hoge spiegels worden weer populair, omdat ze een lust voor het oog zijn en toch functioneel blijven in kleine ruimten.

2. Spiegels met ingebouwde opbergruimte voor organisatie

De toevoeging van gesloten opbergruimte is een ongelooflijk handige eigenschap die je meer ruimte geeft om je toiletspullen, handdoeken en andere benodigdheden op te bergen. Er zijn verschillende soorten spiegels met ingebouwde planken, kasten of lades. Hiertoe behoren make-up spiegels die genoeg ruimte bieden voor al je cosmetica, en ook grotere badkamerspiegels die je extra open rekken of gesloten kasten onder het reflecterende oppervlak geven. Of je nu de voorkeur geeft aan een grote ijdelheidsspiegel of aan kleinere tafelmodellen, dit soort ontwerpen zal het komende jaar in populariteit blijven toenemen.

3. Een spa-gevoel met marmeren vloeren en werkbladen

Het gebruik van marmer is in opmars in badkamers omdat het luxe toevoegt zonder overdreven te zijn. Marmer zal altijd geassocieerd worden met traditionele elegantie, maar in modernere ontwerpen worden subtiele patronen en verschillende kleuren verwerkt om een scala van visuele looks te bereiken. Door het gebruik van natuurlijke materialen voelen badkamers meer spa-achtig aan, wat ideaal is als je een luxueus toevluchtsoord wilt creëren dat schoonheid en functie samenbrengt.

4. Houten afwerkingen brengen warmte in je badkamer

Hout heeft al lang de voorkeur als het gaat om decoraties in badkamers omdat het warm en uitnodigend aanvoelt. Badkamermeubelen van hout hebben een duidelijk voordeel boven metaal of glas – ze zijn van nature beter bestand tegen waterschade. In het geval van massief hardhouten stukken hoef je je nooit zorgen te maken over roestplekken of kromtrekken door vochtigheid. Badkamermeubels van dit materiaal blijven vele jaren mooi, als ze goed onderhouden worden.

5. Geïntegreerde wastafels en badkuipen voor een meer eenvormige uitstraling

Geïntegreerde badmeubels, badkuipen en wastafels scheppen een meer eenvormige badkamerruimte omdat ze in elkaar overgaan en één doorlopend ontwerp vormen. Dit soort ontwerpen geven de indruk van één meubel, wat bijdraagt tot het vlotte en ruime visuele effect waar moderne huiseigenaren van genieten. Wastafels met ingebouwde kasten openen extra bergruimte die gebruikt kan worden voor handdoeken, toiletartikelen of andere badkamerbenodigdheden. Badkamermeubels die ingebouwde laden of planken bieden, bieden meestal plaats aan extra grote voorwerpen zoals kaarsen en shampooflessen.