Heb je plannen gemaakt om je huis een make-over te geven? Dan is 2020 misschien wel het perfecte moment om dat te doen. Hoewel er veel ideeën voor interieurontwerp zijn om te overwegen voor het transformeren van een ruimte in een luxe paradijs, zijn er een aantal die er echt uitschieten.

Een luxe inrichting geeft je een heel speciaal gevoel. En terecht: als je hard hebt gewerkt aan een prachtig huis, is het de moeite waard om te investeren in een interieurontwerp dat een gevoel van luxe oproept, terwijl je huis ook nog eens gezelliger en levendiger wordt. Deze interieurtrends wijken af van de standaardlook met een koelere, scherpere en meer weelderige ambiance.

Pasteltinten zijn hot

Pastels worden al lang geassocieerd met een tijdloze en rijke aantrekkingskracht, en waarom niet? Je interieur zal onmiskenbaar tot leven komen met het gebruik van mooie pasteltinten. Dit is waarom ze must-have toevoegingen zijn en dus moet je zeker een pastelthema voor je interieur overwegen. Dit kan betekenen dat je dingen zoals pastelkleurige dekens, kussens en tapijten toevoegt aan je woning. Het pastelpalet kan ook worden bespeeld door verschillende texturen, stijlen en afwerkingen aan te brengen.

Kies voor elegant meubilair

Een uitstekende keuze in meubels draait helemaal om transformatie – het kan het uiterlijk van een kamer gemakkelijk veranderen van saai tot dynamisch, van hol tot afgewerkt, van eenvoudig tot opvallend. Maar esthetiek is niets zonder inhoud en dit is iets waar je dit jaar op kunt rekenen met luxueuze meubeltrends. Als het gaat om meubels, zijn solide pastelkleuren nog steeds de norm, met vrij ‘zomerse’ trends die neigen naar wit, grijs en bruin.

Woonaccessoires in trek

Chique accessoires zullen zonder twijfel je interieur verfraaien. Je kunt je kamers transformeren in opvallende tentoonstellingen met luxe decoratiematerialen, moderne kunstwerken en elegante accessoires. Luxe interieurs verrijkt met creatieve, zeldzame kunstwerken en accessoires creëren een interieur dat pure luxe is om je helemaal thuis in te voelen – wanneer je maar wilt.