Je thuis voelen in je eigen huis is niet vanzelfsprekend. Misschien gebeuren er regelmatig inbraken in de wijk, heb je buren die je liever niet in het donker tegenkomt of hoor je geluiden die je niet kunt plaatsen. Helaas heb je niet altijd invloed op dit soort situaties, maar er zijn wel maatregelen die je kunt treffen om je veiliger te voelen in je eigen huis. In deze blog delen we 4 praktische tips!

1. Breng beveiliging aan

Een alarmsysteem in je woning geeft veel gemoedsrust. Mocht er namelijk iemand proberen binnen te dringen, dan gaat er direct een alarm af. Tegenwoordig zijn er allerlei slimme alarmsystemen met camera’s op de markt, waarmee het ook mogelijk is om je woning op afstand in de gaten te houden. Ook met het oog op je verzekering kan een alarmsysteem handig zijn. Sommige verzekeraars stellen aanvullende eisen aan je beveiliging als je veel waardevolle spullen hebt.

2. Maak je huis een baken van licht

Inbrekers staan niet graag in de spotlight. Naast het aanbrengen van een alarminstallatie kan ook extra verlichting helpen je een veiliger gevoel te geven. Installeer bijvoorbeeld buitenlampen die op sensoren werken bij zowel de voor- als achterdeur. Ben je niet thuis, maar wil je je woning wel een bewoonde indruk geven? Slimme lampen kun je eenvoudig volgens een programma instellen. Hiermee gaan de lampen automatisch aan en uit op de door jou gewenste tijdstippen.

3. Zorg voor goede sloten

Ervaren inbrekers hebben maar één minuut nodig om een gewoon deurslot open te breken. Met gecertificeerde sloten hebben ze echter meer moeite. Kies daarom voor sloten met een keurmerk. Het SKG-keurmerk is een van de bekendste keurmerken als het aankomt op hang- en sluitwerk. Vergeet trouwens niet om naast het slot zelf ook voor gecertificeerd deurbeslag te kiezen voor optimale bescherming. 

4. Installeer een slimme deurbel

Niet iedereen durft ‘s avonds de deur te openen als ze niet weten wie er voor de deur staat. Heb ook jij hier last van? Dan kan een slimme deurbel een uitkomst bieden. Via de ingebouwde camera kun je namelijk zien wie er aanbelt op je telefoon, tablet of computer. Bij de meeste deurbellen kun je ook praten tegen de persoon die voor de deur staat. Is je slimme deurbel verbonden met je slimme deurslot via een bridge? Dan hoef je niet meer van je stoel af te komen om de deur te openen.