Wanneer jouw dakbedekking is versleten, is het raadzaam om deze zo snel mogelijk te vervangen. Stel je de aanschaf van een nieuwe dakbedekking te lang uit? Dan kun je te maken krijgen met lekkages. Deze overlast en de hiermee gepaarde hoge kosten voorkom je liever. Vervang een oude (versleten) dakbedekking daarom dus altijd tijdig. Het belang van een kwalitatief goede dakbedekking is voor jouw wooncomfort simpelweg groot.

Voor welke dakbedekkingssoort kies je?

Heb je besloten dat het de hoogste tijd is voor een nieuwe dakbedekking? Dan kan de zoektocht naar een nieuwe dakbedekking beginnen. Deze zoektocht kan door het grote aanbod moeizaam verlopen. Je ziet mogelijk door de bomen het bos niet meer. Want voor welk van de verschillende dakbedekkingssoorten kun je het beste kiezen? De keuze voor een EPDM dak is het beste als je wilt investeren in kwaliteit. Deze dakbedekkingssoort staat namelijk bekend om de hoogstaande kwaliteit. EPDM is een sterke rubbersoort die erg lang meegaat. De levensduur van deze dakbedekkingssoort kan oplopen tot wel zo’n vijftig jaar.  De aanschaf van een EPDM dakbedekking is dus een goede investering voor nu én voor later. 

Dakbedekking eenvoudig vastlijmen

Alleen vanwege de hoogstaande kwaliteit is de keuze voor EPDM al goed te verklaren. Maar de kwaliteit van deze dakbedekkingssoort is niet de enige reden waarom mensen voor EPDM kiezen. Het heeft ook te maken met de gebruiksvriendelijkheid. Je kunt EPDM namelijk relatief eenvoudig bevestigen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de juiste EPDM lijm. Dit is bij de traditionele dakbedekkingssoorten wel anders. Daarvoor heb je professionele dakdekkers met branders nodig. Dit is automatisch een stuk duurder. De EPDM dakbedekking kun je zelf vastlijmen op jouw dak. Hiervoor is geen professionele kennis of ervaring vereist. Met de juiste materialen kan eenieder deze dakbedekkingssoort aanbrengen. 

Waarom een goede dakbedekking onmisbaar is

Dat veel mensen de voorkeur geven aan EPDM als dakbedekkingsmateriaal is niet gek. Deze dakbedekkingssoort is kwalitatief gezien erg goed. En een goede dakbedekking is onmisbaar op elke woning. Een dakbedekking bekleedt namelijk een hele belangrijke functie. De dakbedekking houdt neerslag en tocht buiten. Is jouw dakbedekking versleten? Of is de dakbedekking in de basis al van een slechte kwaliteit? Dan kan jouw wooncomfort ernstig worden aangetast. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan hevige tocht in huis. Maar ook lekkages met veel overlast, grote schade en hoge kosten tot gevolg. Het belang van een kwalitatief goede dakbedekking moet dus niet worden onderschat. De dakbedekking op jouw woning bepaalt in belangrijke mate het wooncomfort dat jij binnen ervaart.