Je badkamer moet een plek zijn waar je je kunt ontspannen en verjongen. Maar als hij er een beetje verouderd uitziet of gewoon niet je persoonlijke stijl weerspiegelt, kan het moeilijk zijn om ervan te genieten. Als je erover denkt je badkamer een opknapbeurt te geven, vraag je je misschien af waar je moet beginnen. Hier zijn 5 tips om je op weg te helpen.

1. Verf de muren

Een van de snelste en gemakkelijkste manieren om je badkamer een nieuwe look te geven is door de muren te schilderen. Als je voor een modernere look gaat, kies dan voor lichtere kleuren zoals wit of lichtgrijs. Wil je iets met wat meer persoonlijkheid, ga dan voor gedurfdere kleuren zoals juweeltinten of zelfs zwart. Zorg er wel voor dat je verf gebruikt die speciaal voor badkamers ontworpen is, want gewone verf is misschien niet bestand tegen de vochtigheid.

2. Vervang de verlichting

Een andere gemakkelijke manier om je badkamer te vernieuwen is je oude verlichtingsarmaturen te vervangen door iets nieuws. Dit is vooral effectief als je nu bouwmarkt-armaturen hebt die er algemeen en gedateerd uitzien. Er zijn tegenwoordig allerlei soorten verlichtingsarmaturen verkrijgbaar, dus je vindt vast wel iets dat bij je stijl past. Zorg er alleen voor dat de armaturen die je kiest voldoende licht geven voor taken als make-up aanbrengen of scheren.

3. Upgrade de hardware

Als je badkamerbeslag er een beetje versleten uitziet, kan het vervangen ervan een groot verschil maken voor de totale aanblik van de ruimte. Dit omvat dingen als handdoekstangen, houders voor toiletpapier, en kastentrekkers/knoppen. Nogmaals, er is geen tekort aan beschikbare opties, dus je zou geen moeite moeten hebben iets te vinden dat bij je stijl en behoeften past. En als je echt een statement wilt maken, probeer dan goud of messing beslag te gebruiken voor een elegante look.

4. Koop nieuwe handdoeken en accessoires

opvallende voorwerpen zoals handdoeken en douchegordijnen kunnen een ruimte echt opfleuren en een meer verzorgd gevoel geven. Als je badmat of handdoeken bevlekt of gerafeld zijn, is het tijd voor een upgrade. En vergeet ook niet bijpassende accessoires zoals zeepdispensers en tandenborstelhouders! Deze kleine details kunnen een ruimte echt samen trekken en die “afgewerkte” indruk geven.

5. Vervang de spiegel

Spiegels zijn ook zo’n element dat een groot verschil kan maken in het totaalbeeld van je badkamer . Als je spiegel gebarsten, beschadigd, of gewoon oud is, kan het vervangen door een nieuwe echt helpen om de ruimte op te frissen. Je hoeft niet per se een dure ingelijste spiegel te kopen; soms is een eenvoudige, niet ingelijste spiegel al voldoende. Zorg er alleen voor dat hij groot genoeg is om functioneel te zijn en op de juiste hoogte geplaatst is .

Conclusie:

Je badkamer een make-over geven hoeft niet moeilijk of duur te zijn . Door eenvoudige veranderingen aan te brengen zoals het verven van de muren, het bijwerken van de verlichting of het vervangen van de spiegel, kun je een geheel nieuwe look creƫren zonder de bank te breken. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog!